Skapa en spårningsfil

När du rapporterar ett problem till specialisterna på Kasperskys kundtjänst kan det hända att de ber dig skapa en rapport med information om användningen av Kaspersky-programmet och skicka den till Kasperskys kundtjänst. Specialisterna på Kasperskys kundtjänst kan eventuellt också be dig skapa en spårningsfil. Spårningsfilen möjliggör en steg för steg-undersökning av verkställandet av programkommandon och ger möjlighet att avgöra när fel uppstår.

Spårning är ett effektivt sätt att registrera detaljerad information om programaktivitet. Specialisterna på kundtjänsten använder spårningsfiler för att felsöka problem.

Skapa en spårningsfil

Viktigt: Vi rekommenderar att du endast aktiverar spårning om du blir ombedd att göra det av en specialist från Kasperskys kundtjänst.

Spårningsfiler kan kräva mycket diskutrymme. Inaktivera spårning när du inte längre behöver spårningsfilerna.

Inaktivera spårning

Spårningsfiler lagras lokalt på din dator i följande mappar: ~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ och /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Kaspersky-programmet sparar följande information i en spårningsfil:

Spårningsfiler innehåller endast information som behövs för att fixa defekter i programmet. Kaspersky använder spårfiler för att undersöka incidenter associerade med fel i användningen av Kaspersky-programmet.

Som standard är skapandet av spårningsfiler inaktiverat. Du kan aktivera generation av spårningsfiler i programinställningar.

Spårningsfiler kan endast skickas till Kaspersky manuellt. Programmet sänder inte spårfiler till Kaspersky automatiskt.

Du kan välja hur spårningsfiler skickas till Kaspersky.

Innan du skickar spårningsfiler till Kaspersky ska du granska den data de innehåller.

Viktigt: Spårningsfiler kan innehålla personuppgifter eller känslig information. Genom att skicka spårningsfiler till Kaspersky, samtycker du till att ge Kaspersky alla data som finns i spårningsfilerna du skickade och ditt samtycke till metoden som används för att skicka dem.